Op de bres voor zwemles

De 3000 gele badeendjes gingen op
10 juni 2023 racen voor zwemlessen.

Alle opbrengsten van de race werden via Jeugdfonds beschikbaar gesteld voor zwemlessen.

Je kent misschien wel iemand of je komt wel eens iemand tegen; Kinderen die geen zwemdiploma A kunnen halen omdat er thuis te weinig geld is. Gezinnen met schulden, “onzichtbare” gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP’er of ondernemer zijn en in financiële moeilijkheden verkeren.  

Als er geen geld voor sport of cultuur is raakt een kind mogelijk in een isolement. Het sporten en dus ook zwemmen is belangrijk voor kinderen om zich te ontwikkelen en zo wordt een sociale uitsluiting of achterstand voorkomen. Het zelfvertrouwen groeit en ze kunnen nieuwe vrienden maken.

In een land als Nederland is een zwemdiploma A wel het minste van een kind zou moeten halen. We hebben zoveel water in Nederland. Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook van levensbelang in een land vol water! Maar zwemles voor een zwemdiploma A kost al vlug € 700,- per kind.

Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport&Cultuur hier helpen! Zij betalen het lesgeld en eventuele benodigde attributen.

De Gemeenten Gooise Meren en Almere hebben zich aangesloten bij het Jeugdfonds, zodat de kinderen die opgroeien in armoede in deze gemeenten ook een kans krijgen om mee te doen en dus ook hun zwemdiploma A kunnen gaan halen!

In de Gemeente Gooise Meren kunnen deze kinderen via een Intermediair een aanvraag doen om zodoende hun Zwemdiploma A te gaan halen, zie hier

En in de Gemeente Almere bestaat deze mogelijkheid ook. Via een Intermediair kan een aanvraag gedaan worden voor een Zwemdiploma A, zie hier.